KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

PhilHarmonia Octet Prague a Peter Schöne v Sále Martinů english

Společnost koncertních umělců pořádá koncert z díla Gustava Mahlera Chlapcův kouzelný roh. Bude se konat v úterý 11. dubna od půl osmé večer v Lichtenštejnském paláci v sále Bohuslava Martinů v Praze na Malé Straně (HAMU). Koncert je vyvrcholením mezinárodního projektu, který vznikl ze spolupráce německého barytonisty Petera Schöneho s českým komorním ansámblem PhilHarmonia Octet Prague. Ti společně nahráli album, které vyšlo v březnu letošního roku.

Hlavní částí slavnostního koncertu je písňový cyklus Gustava Mahlera Chlapcův kouzelný roh, který bude proveden v transkripci pro baryton, dechové okteto a kontrabas v aranžmá Tomáše IllehoVáclava Vonáška. Cyklus písní je doplněn o úpravu vybraných částí z Mahlerových symfonií. Vystoupí Peter Schöne, vítěz Schubertovy mezinárodní soutěže v Grazu a prestižní soutěže ARD v Mnichově, který se řadí mezi nejúspěšnější německé barytonisty se specializací na písňový repertoár a lyrické barytonové operní árie.

PhilHarmonia Octet Prague, tvořený laureáty mnoha mezinárodních soutěží, je vyhledávaným ansámblem nejen na českých koncertních pódiích, ale i v zahraničí. Cílem souboru je výrazné obohacení české hudební scény, rozšíření repertoáru a zejména pak posouvání stávajícího interpretačního standardu,“ uvádějí pořadatelé.

Foto: Julian Veverica

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky