KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

První soutěžní přehlídka mladých dirigentů v Karlových Varech english

Šéfdirigent Karlovarského symfonického orchestru Ondřej Vrabec připravil svůj první nový projekt, týkající se celostátní soutěžní přehlídky mladých dirigentů. Ti se utkají o honorovaný koncert s orchestrem v příští sezóně a možnost dirigovat blok letních kolonádních koncertů v roce letošním. Do soutěže, která proběhne ve dnech 16. a 20. ledna, se celkem přihlásilo třiadvacet uchazečů. Výsledky soutěže budou zveřejněny nejpozději 25. ledna.

Již před samotným předstoupením před orchestr se dostalo soutěžícím od Ondřeje Vrabce vedle technických informací k průběhu klání i několik praktických a uměleckých tipů pro efektivní práci s naším tělesem,“ uvádí KSO s tím, že Vrabec navíc poskytne vítězi nejen asistenci při přípravě vysoutěženého abonentního koncertu, ale i konzultaci tomu uchazeči, který se umístí na druhém místě. Orchestru se tak historicky poprvé nabízí příležitost seznámit se s vůbec nejmladší generací dirigentů z celé naší země.

V pátek 17. února nabídne KSO ve spolupráci s Conservatorio della Svizzera italiana, která sídlí v Luganu, také dirigentský masterclass. Uměleckým garantem akce bude dirigent Marc Kissoczy.

Foto: Fb orchestru

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky