KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Poslední akce letošní sezóny Orchestru BERG v Praze english

Orchestr BERG se svým dirigentem Peterem Vrábelem přichystal malý mikulášský večírek, a to na pondělí 5. prosince od 19:30 hodin do Studia Hrdinů. Akce nese název SPOLU – LETEM SVĚTEM a půjde o hudební výlet do jihoamerických And, Oceánie i Antarktidy. Ještě předtím je naplánováno hudebně-taneční představení INspiraCe, a sice v pátek 2. prosince od 20 hodin v Divadle Archa.

„Petra Wajsara inspirovaly zvuky jeho malého syna Daníka. Do různých koutů světa zve argentinsko-německý skladatel Mauricio Kagel, který svou slavnou sérii ‚Kusy větrné růžice‘ napsal pro ‚salónní orchestr‘ s mimořádně pestrým instrumentářem bicích nástrojů,“ zvou pořadatelé na pondělní hudební setkání.

V energií nabitém představení, které se odehraje právě dnes, v pátek 2. prosince, v Divadle Archa, se mísí minimalismus, beatbox, dubstep a současný tanec, to vše podtrhuje jednoduchá scénografie a působivý light design. Volnou inspiraci choreografce Sylvě Šafkové a skladateli Tomáši Reindlovi poskytla kultovní skladba In C amerického minimalisty Terryho Rileyho.

Foto: Karel Šuster

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky