KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Karlovarský symfonický orchestr v nové sezóně s novým šéfdirigentem english

Po letních týdnech, kdy Karlovarský symfonický orchestr opustil zázemí koncertních sálů a hudba zněla jak na Mlýnské kolonádě, tak na jiných netradičních místech, zahajuje těleso už 188. koncertní sezónu. Její dramaturgii sestavil nový šéfdirigent KSO Ondřej Vrabec. Vedle známých hudebních osobností se v sezóně představí mladí talentovaní umělci na počátku své kariéry. Koncerty se opět budou konat v sálech Grandhotelu Pupp, Grandhotelu Ambassador a v Lázních III, ale pořadatelé se těší i na otevření sálu v Lázních I, které se chystá už na červen příštího roku. Veškeré informace najdete zde.

Tradičně se sezóna otevírá jedním z nejstarších hudebních festivalů v Evropě – Dvořákovým karlovarským podzimem. Jeho 64. ročník přinese čtyři koncerty, dva pod taktovkou nového šéfdirigenta Ondřeje Vrabce, jeden s polskou dirigentkou Martynou Zych a jeden pod vedením koncertního mistra Jakuba Sedláčka,“ uvádějí pořadatelé. Sólových partů se ujmou pěvkyně Štěpánka Pučálková, sólistka drážďanské Semperoper, přední český violoncellista Petr Nouzovský a na závěr festivalu dojde na oslavu významného životního jubilea houslisty Václava Hudečka.

Všechny ty krásné hudební plány by byly bezvýznamné v prázdných sálech. Po dvou letech nejistot, odložených koncertů a mnoha týdnech bez možnosti hrát hudbu pro vás, naše posluchače, se těšíme, že tato sezóna konečně přinese spoustu krásných společně prožitých a nezapomenutelných hudebních zážitků, ke kterým vás srdečně zveme,“ uvádí KSO, který věří, že kromě jeho abonentů a nově i mecenášů, se bude setkávat i s dalšími posluchači zejména z řad obyvatel Karlových Varů a jejich okolí, ale i se stávajícími návštěvníky.

Foto: KSO

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky