KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Další ročník Českolipského komorního cyklu english

Spolek ARBOR i pro letošní rok připravil další pokračování Českolipského komorního cyklu. Počtvrté se tak v České Lípě uskuteční od dubna do prosince šest komorních koncertů s nabídkou klasické hudby a také s drobným zpestřením ze světa world music. V případě, že epidemická situace neumožní jejich uskutečnění s přítomností návštěvníků, jsou pořadatelé připraveni nabídnout jejich online streamy. Hudební setkání jsou naplánována od 22. dubna do 7. prosince letošního roku, převážně do prostor českolipského kostela Mistra Jana Husa.

Pořadatelé uvádějí, že čtvrtý ročník cyklu nabídne koncertní setkání, která nemohla proběhnout v loňském roce, a představí i řadu nových hostů. Návštěvníky svým pěveckým uměním potěší Královéhradecký dětský sbor Jitro i renomovaná česká varhanice Irena Chřibková. V premiéře se na Českolipském komorním cyklu ukáže fagotista České filharmonie i Belfiato Quinteta Ondřej Šindelář se svým unikátním historickým nástrojem nebo dva přední čeští kytaristé – Pavel SteidlLukáš Sommer. Ti se na jednom pódiu setkají v České Lípě vůbec poprvé a při této příležitosti představí v premiéře i zbrusu novou kompozici napsanou přímo pro cyklus. O letní odlehčení v Městském parku se postará soubor Bardolino, který návštěvníky zavede na originální hudební cestu kolem světa.

„V adventním čase budeme moci společně rozjímat s Ensemble FLAIR a Janem Rokytou v nadžánrovém zpracování lidové melodiky. To vše umocní překrásná akustika kostela Mistra Jana Husa v České Lípě, který z důvodu rekonstrukce opustíme jen v červnu. Průvodcem návštěvníků bude opět skvělý Pavel Ryjáček, který svým neopakovatelným způsobem poodkryje v dialogu s interprety nejedno hudební tajemství,“ doplňuje program předseda pořádajícího spolku ARBOR Martin Prokeš a pokračuje: „Těšíme se na setkávání s návštěvníky a věřím, že i když nebude epidemická situace příznivá, vychutnáme si další hudební zastavení, které pro Vás s láskou připravujeme, alespoň online.“ Vstupenky na letošní koncerty jsou k dispozici ode dneška, a to pouze online na www.clkc.cz.

Foto: Wikipedia (Martin Veselka – CC BY-SA 4.0), Fb souboru Bardolino, belfiato.cz

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky