KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Kristina Fialová lidem s roztroušenou sklerózou english

Charitativní vystoupení violistky Kristiny Fialové a jejích kolegů podpoří Nadační fond Impuls, věnující se lidem s roztroušenou sklerózou. Díla Petra Iljiče Čajkovského a Arnolda Schönberga v podání šesti smyčcových nástrojů zazní v přímém přenosu TV Noe v úterý 21. dubna od osmi večer.

Na koncertě v Sukově síni pražského Rudolfina se představí kromě violistky Kristiny Fialové také Markéta a Ivan Vokáčovi, houslista Jan Mráček, violista Karel Untermüller a violoncellista Petr Nouzovský. V jejich podání zazní Zjasněná noc, op. 4 Arnolda SchönbergaSouvenir de Florence, op. 70 Petra Iljiče Čajkovského.

Večerem bude provázet herečka a moderátorka Tereza Kostková. „Patnáctý benefiční koncert věnujeme všem, kteří, ač si cestu s roztroušenou sklerózou nevybrali, se nebojí být povzbuzením pro druhé. A Vám všem, kteří, i když nemusíte, touto cestou jdete také a pomáháte tam, kde je to zapotřebí,“ sdělili organizátoři akce z Nadačního fondu Impuls. Z vybraných darů plánují uhradit rok psychoterapeutické péče, individuální i skupinové terapie pro 75 pacientů měsíčně. Přispět na jejich aktivitu je možné na www.darujme.cz.

Nadační fond IMPULS (NFI) je nezávislá nestátní nezisková organizace fungující od roku 2000. Zaměřuje se na pomoc nemocným s roztroušenou sklerózou mozkomíšní (RS, sclerosis multiplex). Financuje projekty v oblasti výzkumu, vědy a terapie roztroušené sklerózy. Přispívá zejména na fyzioterapii a psychoterapii, které nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění, věnuje se podpoře vzdělávání a osvětové činnosti. Jako jediná nestátní nezisková organizace v EU je zřizovatelem celostátního Registru pacientů s roztroušenou sklerózou (ReMuS), jeho financování zajišťuje z vlastních zdrojů. Je členem Asociace nadačních fondů při Fóru dárců a držitelem Známky kvality Fóra dárců.

Foto: Fb Kristiny Fialové, Fb NFI, Pixabay

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky