KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Sistema Europe Youth Orchestra SummerFest 2021 english

Po loňské nucené přestávce způsobené pandemií koronaviru se projekt Sistema Europe Youth Orchestra SummerFest vrátil v online verzi. Uskutečnil se tak ve dnech 21. až 24. července a bude pokračovat ještě od 28. do 30. 7. Festival čítá celkem devětadvacet akcí včetně živě přenášených vystoupení z celé Evropy a přednášek a workshopů zaměřených na inovativní přístupy v hudební výchově. Nabízí eklektický program zahrnující témata jako diverzita v hudebním průmyslu, techniky výuky v hudebních souborech, cíle udržitelného rozvoje a bezpečnost dětí, to vše otevřené projektům Sistema i širší veřejnosti z celého světa. Všechny semináře jsou přístupné zdarma. Účastníci se mohou registrovat zde.

Letošní ročník festivalu nabízí například projekt Q&A se skotskou perkusistkou a jednou z hvězd zahajovacího ceremoniálu OH v Londýně 2012, Dame Evelyn Glennie, workshop popové hudby pro mladé lidi pod vedením lotyšského houslisty Robertse Balanase, debaty o cílech udržitelného rozvoje, bezpečnosti dětí nebo diverzity v hudbě s violistkou Jennifer Stumm a dirigentem Kevinem Johnem Eduseiem, panelovou debatu zkoumající sociální změny prostřednictvím hudebního vzdělávání s Virtuoso Belcanto, Barenboim-Said Akademií / West-Eastern Divan Orchestra či dirigentský workshop pod vedením šéfa Istanbulského filharmonického orchestru Saschy Goetzela.

„Uplynulý rok byl pro všechny velkou výzvou, ale zároveň nám v Sistema Europe ukázal, na co bychom se měli skutečně zaměřit – od zdraví a životního prostředí až po důležitost přístupu ke kultuře pro všechny. Proto jsme hrdí na to, že můžeme oznámit program Sistema Europe Youth Orchestra SummerFest 2021, který pokrývá širokou škálu témat relevantních pro hudbu jako hybatele společenské změny,“ uvedl prezident a zakladatel Sistema Europe, Marshall Marcus a dodal: „Je to chvíle, kdy je třeba myslet globálně a otevřeně, takže nejenže se zúčastní někteří z nejinspirativnějších lídrů a odborníků v oboru, ale záměrně jsme se rozhodli, že naše zasedání budou zdarma a bez poplatků a že většina z nich bude otevřena mladým lidem, učitelům a programovým manažerům kdekoli na světě. Vítejte všichni!“

Foto: archiv projektu

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky