KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Ne všechna divadla ruší představení english

Většina tuzemských divadel ruší své inscenace do odvolání a vrací jednotlivé vstupné. Některá představení ale nepřesáhnou kapacitu 100 návštěvníků a konat se budou. Abonenty řeší vícesouborová divadla individuálně, podle aktuální situace. Veškeré informace zveřejňují divadla průběžně na webových stránkách a sociálních sítích.

Všechny své produkce ruší například plzeňské Divadlo J. K. Tyla na všech třech svých scénách – ve Velkém divadle, Nové i Malé scéně. Vstupenky mohou diváci vracet od termínu neodehraného představení po dobu deseti pracovních dní v místě nákupu. Plzeňské Divadlo Alfa ruší představení pro děti do 20. března. Vstupenky se dají vrátit v místě zakoupení.

Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích pokračuje v prodeji vstupenek na Otáčivé hlediště Český Krumlov. Ruší ale inscenace v hlavním sále Jihočeského divadla a na scénách DK MetropolMalé divadlo. Výjimkou jsou představení uváděná na Studiové scéně Na Půdě, v zasedací místnosti KD Vltava, programy Ateliéru 3D a kurzy Baletní školy, které nepřesáhnou kapacitu 100 účastníků v celkovém součtu všech diváků, účinkujících a dalších zaměstnanců divadla. Vstupné divadlo vrací až od následujícího dne po termínu plánovaného představení v místě zakoupení vstupenky. V den ukončení mimořádných opatření, se Jihočeské divadlo vrátí k běžnému hracímu režimu. Předplatitelům nahradí představení v následující sezóně.

Liberecké divadlo F. X. Šaldy ruší všechna svá představení do odvolání. Vstupenky je možné vracet pouze zpětně a to až do 30 dnů od zrušeného termínu v pokladně Šaldova divadla a ostatních prodejních místech. Abonenty bude divadlo informovat o náhradních termínech představení. Naivní divadlo Liberec neruší v souvislosti se zákazem svá představení pro veřejnost, omezuje ale jejich kapacitu. Konat se tak budou představení Babu a papoušek v sobotu 14. března a Komáři se ženili v sobotu 28. března. Zakoupené vstupenky na tato představení zůstávají v platnosti, lze je ale vrátit do pátku 13. března. Inscenace konané ve Studiu NDL, které má kapacitu maximálně 63 míst, se odehrají dle plánu bez omezení.

Severočeské divadlo Ústí nad Labem zrušilo všechna představení do odvolání. Vstupenky je možné vrátit. Abonentní programy divadlo odehraje v náhradních termínech. Slezské divadlo Opava ruší svá představení a nabídne náhradní termíny. Vstupenky tak zůstávají v platnosti.

Připomeňte si také, jak řeší situaci pražské, ostravské a brněnské divadlo.

Foto: Wikipedie ( Norbert Aepli – CC BY 2.5), Wikipedie (Jana Špulková), Wikipedie ( VitVit – CC BY-SA 4.0), Pixabay

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky