KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Svátky hudby završí koncert s Hradišťanem english

Dialogem klasické hudby a hudby současné, která originálně pracuje s odkazem lidové tradice a jejím filozofickým přesahem, vyvrcholí jednatřicátý ročník koncertního cyklu Václava Hudečka Svátky hudby v Praze. V úterý 25. dubna se v Betlémské kapli představí nejen hostitel cyklu, ale také houslisté Marek a Jiří Pavlica se svým souborem Hradišťan.

Cyklus opět nabídne ukázku talentovaného mládí v osobě syna Jiřího Pavlici Marka, který je nejen vítězem pětadvacáté Akademie Václava Hudečka, ale i primášem vlastní cimbálovky, kterou se svými spolužáky zformoval už na základní umělecké škole v Uherském Hradišti. Jeho hlavním směrem se však stává spíše klasická hudba.

Podobně jako v minulých ročnících Václav Hudeček i letos na závěr vsadil na žánrovou odlehčenost, která je pro ojedinělé hudební seskupení Hradišťan, charakteristické vysokou uměleckou i interpretační úrovní a nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, sobě vlastní. Večer s podtitulem Žánry a generace nabídne atraktivní, originální a nezaměnitelný hudební dialog.

Foto: Radovan Šubín, MHF F.L.Věka (Facebook)

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky