KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

FOK a kouzelnice Hudba s dětmi na výletě kolem světa english

Rodinné programy Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK Orchestr na dotek čeká pro tuto koncertní sezónu závěrečný díl. V posledním z celkem čtyř dětských dopoledních představení se děti vydají na výlet do světa. Jak zní hudba z Japonska, z Blízkého východu nebo z džungle, objeví s průvodci Markem Němcem a Veronikou Khek Kubařovou. Pořad, jehož dramaturgem je legenda dětských televizních pořadů Jiří Chalupa, bude dirigovat Jan Kučera. Vystoupí také tanečníci z Konzervatoře Tanečního centra Praha. Koncert se bude konat v sobotu 22. dubna v jedenáct hodin dopoledne ve Smetanově síni Obecního domu.

Oblíbené dětské pořady Pražských symfoniků se pro stávající sezónu chýlí ke konci. Závěrečný díl zavede děti i jejich rodiče na výlet za hranice, do blízkých i vzdálených koutů světa. V pořadu tak zaznějí ukázky hudby japonské, perské, francouzské, vyjadřující rozbouřené moře nebo divokou džungli.

Ve čtvrtém koncertu se vydáme na cesty. Putování začneme na statku u dědy a u babičky, vypravíme se ale i do světa – k nekonečně modrému moři, možná do Itálie nebo do Japonska a třeba také do Ameriky. A přitom nevytáhneme paty ze Smetanovy síně. Naše úžasná kouzelnice Hudba nás ve své náruči světem pronese,“ říká dramaturgyně dětských pořadů FOK Eva Kolková

Pořady provází postava pana Notičky v podání Marka Němce v doprovodu Veroniky Khek Kubařové jako zvědavé slečny Niky. Orchestr diriguje Jan Kučera.

Foto: Petr Dyrc

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky