KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

„Vánoční taneční scéna“ v Kongresovém centru english

V pondělí 19. a v úterý 20. prosince od 18 hodin čekají studenty konzervatoře Taneční centrum Praha dvě představení s názvem „Vánoční taneční scéna“. Oba večery se sváteční tematikou se budou konat v pražském Kongresovém centru. Na jevišti se představí nejen zkušení členové obou studentských souborů konzervatoře – Balet Praha Junior a Baby Balet Praha, ale i mnoho dalších, včetně těch nejmladších adeptů tanečního žánru z nejnižších ročníků a taneční přípravky Terpsichoré. V obou představeních zatančí i profesionálové z Pražského komorního baletu.

Konzervatoř Taneční centrum Praha připravuje komponovaný pořad s tanečně zpracovanými pastorálními náměty, plný typických vánočních symbolů a hudby, už tradičně každý rok.

V průběhu večera výsledky své pololetní práce předvedou všechny ročníky ve všech tanečních stylech. „Vánoční představení je vždy speciální. Nejen vánoční atmosférou, ale hlavně složením interpretů, choreografů a diváků. Diváci jsou většinou rodiny a přátelé studentů a zaměstnanců, a i když by se mohlo zdát, že právě oni by mohli být shovívavější k našim výkonům, pro nás jsou ti nejdůležitější. Je to i poděkování za jejich podporu,“ uvádí ředitel Tanečního centra Praha Jan Schneider a doplňuje, že představení uzavře společný zpěv koled.

Foto: archiv konzervatoře

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky