KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Festival ImPulsTanz ve Vídni od čtvrtka. Potrvá měsíc english

Největší evropský taneční festival ImPulsTanz od čtvrtka 7. července do neděle 7. srpna znovu roztančí letní Vídeň. Rakouská metropole bude hostit domácí i mezinárodní taneční scénu ve čtyřiapadesáti produkcích. Pro zájemce, kteří se nespokojí pouze s rolí diváka, jsou připraveny i zajímavé taneční workshopy.

V rámci měsíčního tanečního festivalu ImPulsTanz se představí celkem 54 produkcí, z nichž 33 bude zahraničních. Zahájení festivalu bude 7. července patřit Pině Bausch a jejímu dílu Úplněk, který zatančí na pódiu vídeňského Burgtheatru,“ uvádějí pořadatelé s tím, že tam 23. července vystoupí i britský choreograf Akram Khan se svým novým ztvárněním Knihy džunglí. Tančit se bude kromě Burgtheatru na dalších devatenácti scénách včetně vídeňského Volkstheatru, v Muzeu moderního umění mumok nebo na střeše Leopoldova muzea.

Bohatý každodenní program myslí ovšem nejen na diváky. Součástí tanečního festivalu se může stát každý díky speciálním tanečním workshopům. Těch festival nabídne téměř dvě stě třicet. Vést je bude zhruba stovka tanečníků a účastnit se jich mohou začátečníci, pokročilí i profesionálové. Široká je i škála workshopů co do jejich zaměření. Nechybí nic od současného tance přes balet, hip hop, breakdance až po afro-fusion. Konat se budou i venkovní lekce tance zdarma, kde si kdokoliv bude moci od 5. července do 5. srpna zkusit voguing, hip hop nebo třeba bollywoodské tance. Těchto akcí organizátoři připravili skoro sto třicet. Předchozí rezervace je ovšem nutná.

Foto: Reto Schmid

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky