KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Milan Al-Ashhab uzavře sezónu Komorní filharmonie Pardubice english

Závěrečné koncerty končící sezony chystá na pondělí a středu 6. a 8. června Komorní filharmonie Pardubice. Hostem bude houslový virtuóz Milan Al-Ashhab, který nedávno debutoval se Slovenskou filharmonií, vítěz několika mezinárodních soutěží. Pro závěrečné koncerty pardubické sezóny nastudoval Čajkovského houslový koncert D dur. V druhé části programu pak zazní pod taktovkou šéfdirigenta Stanislava Vavřínka „Skotská“ symfonie Felixe Mendelssohna-Bartholdyho. Oba koncerty zvané Symfonické finále začnou v 19 hodin v Sukově síni Domu hudby.

V nabídce už jsou také koncerty nové sezony Komorní filharmonie Pardubice. Abonentku si zatím mohou přednostně pořídit dosavadní abonenti filharmonie, respektive ti, kteří byli předplatiteli ještě v minulé sezoně, protože ta právě dobíhající byla kvůli covidu bez předplatného. Orchestr drží předplatitelům jejich místa do pondělí 13. června. Pak budou automaticky uvolněna do prodeje novým zájemcům o předplatné.

V nabídce jsou čtyři abonentní řady. Velký cyklus A se koná v pondělí a Velký cyklus C má pravidelně středy. Obsahuje deset koncertů od září do června. V nabídce je také Malý cyklus B, který obsahuje pět úterních koncertů. Cyklus D obsahuje tři nedělní matiné pro rodiče a děti od pěti let.

Foto: archiv KlasikyPlus, František Renza

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky