KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Interaktivní Na viděnou! Police Symphony Orchestra na plakátech po celé zemi english

Symfonický orchestr Police Symphony Orchestra z Police nad Metují přichází s novým projektem s názvem Na viděnou! Od dubna tak oživuje plakátovací plochy obcí a měst v České republice. Na viděnou! navazuje na lednový happening na podporu živé kultury s názvem Na slyšenou! – živě vysílaný prostřednictvím místních rozhlasů napříč celým naším územím.

Police Symphony Orchestra si tentokrát dal za cíl oživit výlepové plochy speciálními plakáty, které díky své interaktivní složce mohou přenést vlastníka chytrého telefonu do koncertních sálů. Série plakátů totiž obsahuje unikátní výtvarně zpracované QR kódy. „Pod každým z nich se skrývá jiná skladba z koncertů Police Symphony Orchestra. Většina mobilních zařízení je umí intuitivně načíst, stačí mít k dispozici mobilní data,“ vysvětluje záměr zakladatelka orchestru Petra Soukupová. „Pokud kód načtete, uvidíte z velké části koncertní provedení skladeb, které má orchestr takzvaně v šuplíku, s milými hosty jako jsou například Vendula Příhodová, Jan Cina, Kühnův smíšený sbor, Balet Národního divadla a mnoho dalších,“ dodává.

V současné době se do akce zapojilo 186 obcí a měst napříč celou Českou republikou. Jsou mezi nimi například Karlštejn, Nové Město na Moravě nebo Vsetín. Aktuální seznam je na stránce www.policesymphonyorchestra.cz/navidenou.

Liberec, který v minulosti s orchestrem spolupracoval, je do projektu také zapojen. „Kvůli pro nás nestandardní velikosti plakátů sice nemůžeme využít všechny naše plochy, ale zaujalo nás výtvarné zpracování QR kódů, proto určitě chceme, aby zdobily alespoň některé ulice v našem městě. Projekt budeme také prezentovat ve zpravodaji, takže se informace určitě dostanou do většiny libereckých domácností,“ popisuje vedoucí tamního odboru kultury Jaromír Kvasnička.

Podle Petry Soukupové je zájem měst a obcí mnohem větší, protože projekt neklade přílišné nároky na technické vybavení a plakátovací plochy jsou téměř všude: „Zájem o spolupráci nás moc mile překvapil. Proto děkujeme všem samosprávám a také všem celoročním partnerům, kteří při nás dlouhodobě stojí, a to i v této nelehké době.“

PSO informuje, že série plakátů obsahuje v deseti QR kódech devět hudebních dárků a jeden vzkaz. V těchto dnech jsou zásilky distribuovány a první výlepy budou po Velikonocích. Případní zájemci, kteří by se chtěli do projektu „Na viděnou!“ zapojit, mohou v dubnu využít e-mail navidenou@policesymphony.cz a obdrží aktuální informace.

Foto: Vojtěch Kába, Tomáš Hejzlar, Martin Kábrt

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky