KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Zlatá Pecka přesouvá některé koncerty na začátek příštího roku english

Chrudimský neformální hudební festival Zlatá Pecka, který založila mezzosopranistka Dagmar Pecková, svůj čtvrtý ročník letos neuskuteční v původně plánované podobě. Pořadatelé však neruší všechny koncerty – některé přesouvají na první část příštího roku. Jedná se o projekt zpěvačky Dashy s Big Bandem Chrudim, dva koncerty podporující mladé talenty s názvem TalentissimoHudba bez hranic souboru Gentlemen Singers. Prodané vstupenky na vybraná představení zůstávají v platnosti, ostatní vstupné dostanou zájemci zpět. Nové termíny výše jmenovaných představení budou oznámeny počátkem listopadu a dozvíte se o nich i na našich stránkách.

Letošním mottem festivalu, který měl začít včera, je „S hudbou kolem světa za 8 dní.“ Organizátoři se snažili udržet posunutý a zkrácený festival do poslední chvíle. Situace související s pandemií Covid-19 ale ukázala, že jakýkoli termín do konce roku je nereálný.

„Naším nejdůležitějším úkolem je zachovat si zdraví a pozitivní mysl. Jen ta nám dává vyhlídky na budoucnost, abychom živou kulturu mohli opět přijímat plnými doušky a těšit se z jejího požehnání. Dohodli jsme se s kolegy, že se jen tak nevzdáme a že alespoň některá představení uskutečníme během března a dubna příštího roku. Určitě k nim přibalíme nějaký další příjemný hudební počin! Těším se na vás všechny v lepším čase,“ sděluje s nadějí Dagmar Pecková.

Foto: Fb festivalu

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky