KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

19. ročník MHF Lípa Musica: změny zbývajícího programu english

V důsledku přijatých protiepidemických opatření a jejich dalšího zpřísňování dochází ke změnám u všech koncertů plánovaných ve zbývající části 19. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica. Recitál houslisty Josefa Špačka s názvem Sólo pro Josefa Špačka, který je plánovaný na pátek 16. října v Oblastní galerii v Liberci, se uskuteční ve virtuální podobě a bude všem držitelům vstupenek zpřístupněn jako video stream.

„Věříme, že naše snaha zachovat koncert našeho uměleckého garanta Josefa Špačka prostřednictvím streamovaného koncertu naše posluchače potěší. Velmi by pro nás znamenalo, pokud by tuto formu koncertu přijali jako adekvátní alternativu kulturního zážitku. V případě, že možnost zhlédnout tento koncert online návštěvníci nemají, jsme připraveni vrátit vstupné. Všem, kteří tuto formu přijmou, velmi děkujeme. Vnímáme ji jako podporu kultury v nelehkém čase,“ říká ředitel festivalu Lípa Musica Martin Prokeš.

Projekt Jurkovičovy ukolébavky, který se měl konat v pondělí 19. října na zámku v Doksech za účasti sopranistky Hany Blažíkové, flétnistky Jany Semerádové a dalších interpretů, je zrušen. Vstupné za tento koncert bude vráceno, a to v termínu do 30. října 2020.

Závěrečný koncert Komorní filharmonie Pardubice s dirigentem Janem Kučerou s názvem Hudba stříbrného plátna, který byl plánován na středu 28. října do Městského divadla v Novém Boru, je přesunut na náhradní termín, a sice na neděli 6. prosince 2020. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. V případě, že nebude možné zrealizovat ani prosincový koncert, bude festival hledat další termín na začátku roku 2021. Epilog festivalu Má to smysl! ve spolupráci se ZUŠ Česká Lípa, který je v plánu 5. listopadu v KD Crystal v České Lípě, zůstává zatím beze změny.

Foto: archiv festivalu

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky