KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Národní divadlo Brno chystá v létě bohatý program english

Celkem 24 představení chystá na léto Národní divadlo Brno. Odehrají se v Mahenově a Janáčkově divadle, v divadle Reduta a na Špilberku. Se stávající sezónou se divadlo rozloučí 1. července od sedmi hodin mimořádným open air koncertem na piazzettě před Janáčkovým divadlem. Od konce června do začátku září pak připravuje pro diváky na nádvoří hradu Špilberk opery Lazebník sevillský, Nabucco, La traviata či Carmen.

Národní divadlo Brno zvážilo současná protiepidemiologická opatření umožňující využít maximálně 1/3 kapacity sálu a do konce stávající sezóny nebude hrát pro veřejnost. Při nákladech spojených s každou reprízou by totiž otevření divadel bylo neefektivní a znamenalo by ztrátu a další zatížení rozpočtu zřizovatele. V závěru sezony 2019/2020 proto soubor Janáčkovy opery otevře jen generální zkoušky Řeckých pašijí a Ferdy Mravence jako poděkování dobrovolníkům a pracovníkům z první linie. S publikem se pak NdB rozloučí 1. července od sedmi hodin mimořádným open air koncertem na piazzettě před Janáčkovým divadlem. Pod vedením dirigenta Marko Ivanoviče vystoupí sólisté, sbor a orchestr Janáčkovy opery.

V těchto dnech už ale členové všech souborů intenzivně zkoušejí ve všech divadelních budovách, a to jak na příští sezónu, tak na mimořádný letní program. Již od 1. června chystá divadlo otevřít předprodej na 24 představení, které soubory odehrají v létě v Mahenově a Janáčkově divadle, v divadle Reduta a na Špilberku. Od konce června do začátku září připravuje pro diváky na nádvoří hradu Špilberk opery Lazebník sevillský, Nabucco, La traviata či Carmen.

Příští sezónu zahájí divadlo netradičně už v srpnu, kdy v premiérách a nových inscenacích nabídne šest nových titulů činohry, opery i baletu. Připravena je komedie Slaměný klobouk, baletní Radio and Juliet s hudbou skupiny Radiohead v Mahenově divadle nebo operní představení pro celou rodinu Ferda Mravenec v Janáčkově divadle. Vzhledem k postupnému uvolňování podmínek se budou vstupenky prodávat do jednotlivých sálů s upravenou kapacitou dle aktuálních nařízení vlády a za zvýhodněné ceny. Srpnová představení až na výjimky budou začínat od osmi hodin. Novou divadelní sezónu 2020/2021 zahájí divadlo na konci září 7. ročníkem mezinárodního festivalu Janáček Brno 2020.

Foto: Fb NdB

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky