KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Atrium na Žižkově hraje živě pro sousedy ve vnitrobloku english

Koncert houslistky Markéty Janouškové zahájil festival pod názvem Čtvrtky v karanténě. Pro sousedy z vnitrobloku ho pořádá Atrium na Žižkově. Pro všechny ostatní zveřejňuje koncerty živě každý čtvrtek od šesti hodin na svém facebooku.

„Nejlepší, co se tomuhle festivalu může stát, je, že skončí. Zatím za námi však bohužel nemůžete, a tak jsme se rozhodli, že přivedeme kulturu netradičně my k vám. Nejen, že tak podpoříme naše umělce, ale ještě sousedům alespoň na chvilku uděláme radost,“ říká Marie Kašparová, ředitelka příspěvkové organizace Za Trojku, která Atrium provozuje.

Koncerty odstartovala za potlesku z oken vnitrobloku ve čtvrtek 16. dubna houslistka Markéta Janoušková. Čtvrtky v karanténě jsou totiž určeny především občanům, kteří zde bydlí a mají přímý výhled do přilehlé zahrady. „Právě tam koncerty probíhají, stačí tak v daný čas vykouknout z okna a zaposlouchat se“, dodává Kašparová. Pro všechny ostatní, kteří nebydlí přímo nad Atriem, vysílají organizátoři vystoupení online na facebooku

Další plánované koncerty proběhnou vždy ve čtvrtek od šesti hodin. Mezi interprety se představí jazzoví kytaristé Martin HrubecTomáš Mika, soubor Hof Musici specializující se na novodobou interpretaci barokní hudby, nebo zpěvačka a akordeonistka Jaroslava Kopecká.

Foto: Fb Atria na Žižkově

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky