KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Festival Svátky písní zve na největší tuzemskou sborovou akci english

48. ročník festivalu Svátky písní nabídne v Olomouci od úterý 2. června do neděle 7. června pěveckou soutěž Mundi Cantant. Součástí přehlídky bude i řada nesoutěžních koncertů, doprovodný program v podobě workshopů a seminářů a provedení Orffovy kantáty Carmina Burana. Druhým rokem se pod hlavičkou festivalu uskuteční také mezinárodní soutěž mládežnických orchestrů Harmonia Iuvenalis. Registrace do obou soutěží je možné využít až do 31. března 2020.

Soutěž Mundi Cantant je orientovaná na amatérské pěvecké soubory všech věkových kategorií, navazuje na ni i soutěž o absolutního vítěze. Soutěžní vystoupení sborů jsou přístupná skrze živé online přenosy, uskuteční se rovněž internetové hlasování o nejlepší sbor, který obdrží Cenu publika. „Není to jen o soutěži. Chceme sbory spojovat, seznamovat a dávat jim možnost poznat kolegy ze zahraničí a třeba i navázat spolupráci po vlastní ose,“ upozorňují organizátoři. V loňském roce se konal také pilotní ročník soutěže mládežnických orchestrů Harmonia Iuvenalis. „Doufáme, že se nám časem podaří v České republice vybudovat funkční platformu pro setkávání mládežnických orchestrů, která se vedle sborové soutěže stane rovnocennou součástí festivalu“, komentuje soutěž ředitel festivalu a pořadatelské agentury Festa Musicale Marek Klimeš.

Divácky nejzajímavější událostí festivalu bude páteční večer 5. června, kdy se na Horním náměstí v Olomouci na jednom pódiu setká na 200 zpěváků z řad účastnících se sborů, kteří za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc, akrobatů a tanečníků ztvární dílo Carla Orffa Carmina Burana.

Foto: Festa Musicale

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky