KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Prožijte Léto s operou – na brněnském Špilberku i v Amfiteátru Mikulov english

Janáčkova opera Národního divadla Brno už tradičně v létě nezahálí a z divadelního jeviště se přesouvá pod širé nebe. Čtyřikrát potěší publikum, které si už v minulých letech oblíbilo letní scénu na Špilberku v Brně, a dvě představení přiveze do Amfiteátru Mikulov.

Léto s operou začne symbolicky jako předzvěst letních prázdnin v poslední červnový večer a od 20 hodin na Špilberk přinese Donizettiho Nápoj lásky. V rolích Nemorina a Adiny se představí Ondřej KoplíkJana Šrejma Kačírková.

V sobotu 2. července zazní Pucciniho La bohème. Diváci se opět mohou těšit na Janu Šrejma Kačírkovou, která ztvární roli Mimi, a to po boku Petera Bergera. Představení začíná na Špilberku ve 20 hodin.

Na Špilberk se opera znovu vrátí až na konci léta: 27. srpna s Pucciniho Toscou a 28. srpna s Rossiniho Lazebníkem sevillským. Obě představení začínají v 19 hodin. V hlavních rolích se představí Iveta Jiříková jako Tosca s Mariem Cavaradossim v podání Petera Bergera, v Lazebníku sevillském bude hrabětem Almavivou Ondřej Koplík, Bartolem Jiří Sulženko, Rosinou Andrea Široká a Figarem Roman Hoza.

V přírodním areálu amfiteátru v Mikulově si diváci mohli operu vychutnat poprvé v loňském roce. Letos sem NdB přiveze Verdiho La traviatuCarmen Georgese Bizeta. „Amfiteátr láká na příjemné, neformální posezení pod širým nebem, s výhledem na mikulovské atributy a na sklenku lokálního vína v ruce,“ zvou diváky pořadatelé.

La traviata se odehraje 30. srpna od 19 hodin. Roli Violetty zazpívá Jana Šrejma Kačírková, Alfrédem bude Peter Berger. Ten se následující den, 31. srpna od 19 hodin, převlékne do kostýmu desátníka Dona Josého, který se bezhlavě zamiluje do Carmen v podání Jany Hrochové. Toreadora Escamilla zazpívá Roman Hoza.

Na operu do Mikulova zvou pořadatelé srdečně nejen místní publikum: „Z Brna a okolních obcí bude možné do Mikulova vypravit dle zájmu autobusy cestovní kanceláře ČEBUS,“ dodávají. Vstupenky jsou v prodeji na webových stránkách divadla.

Markéta Musilová

Foto: M. Olbrzymek

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky