KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Open-air koncert Janáčkova akademického orchestru ve středu před budovou Hudební fakulty JAMU english

Hudební fakulta Janáčkovy akademie múzických umění pořádá ve středu 11. května od 20 hodin premiérový open-air koncert Janáčkova akademického orchestru pod vedením dirigenta Jakuba Kleckera. Návštěvníci se mohou těšit na program, na kterém zaznějí skladby George Gershwina, Daniela McCarthyho, Leonarda Bernsteina, Johanna Strausse, Franze Lehára a Maurice Ravela. Koncert se bude konat před budovou Hudební fakulty JAMU v Brně a v případě špatného počasí bude přesunut do Divadla na Orlí. Zároveň je jedním z těch, které jsou věnovány pětasedmdesátému výročí založení JAMU.

Janáčkův akademický orchestr byl založen ve dvacátém století za účelem vzdělávání mladých nadějných hudebníků pro jejich budoucí profesi,“ uvádí JAMU. Už od samého počátku se stal nedílnou součástí Hudební fakulty Janáčkovy akademie múzických umění. Hráče orchestru převážně tvoří samotní studenti fakulty. V rámci svého studia se účastní několika projektů spojených s orchestrem, jako například dva samostatné koncerty a několik koncertů a představení ve spolupráci s jinými tělesy či uskupeními. Hráčům je tak poskytována široká škála repertoáru využitelného pro jejich budoucí zaměstnání.

Na open-air koncertu se představí dechové složení Janáčkova akademického orchestru pod vedením dirigenta a pedagoga Jakuba Kleckera se dvěma sólistkami – studentkou zpěvu Ekaterinou Krovatevou a studentkou jazzové interpretace a hry na bicí nástroje Anežkou Novákovou.

Foto: Jan Šmach

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky