KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Talentinum 2022 začíná už ve čtvrtek english

Šestadvacátý ročník mezinárodního hudebního festivalu mladých koncertních umělců Talentinum 2022 začíná zítra, ve čtvrtek 5. května. Jeho koncerty, které pořádá Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín, se budou konat až do 20. května.

Ve čtvrtek 5. května se od 19 hodin ve Velkém sále Kongresového centra Zlín koná Slavnostní koncert Talentina 2022, jehož hlavními tvářemi budou tentokrát Josef ŠpačekLeoš Svárovský – v obou případech umělci, kteří se tohoto festivalu zúčastnili ještě v době, kdy se o nich teprve hovořilo jako o vycházejících hvězdách na českém hudebním nebi.

Josef Špaček, v současnosti jeden z nejvyhledávanějších českých houslových virtuózů, se vůbec poprvé představil na Talentinu před patnácti lety, kdy tehdy jako dvacetiletý naprosto okouzlil svojí oslňující virtuozitou přítomné zlínské publikum v bývalém Domě umění,“ představují umělce pořadatelé s tím, že tentokrát v jeho podání zazní skvostná Španělská symfonie pro housle a orchestr Édouarda Lala a program koncertu doplní Divertimento pro orchestr původem švýcarského skladatele Pierra Wissmera a nestárnoucí Patetická symfonie Petra Iljiče Čajkovského. Dirigentské taktovky se ujme hlavní hostující dirigent Filharmonie Bohuslava Martinů Leoš Svárovský, který se poprvé, tenkrát jako flétnista, zúčastnil festivalu Talentinum už v roce 1986.

Další koncerty Talentina situované do Velkého sálu Kongresového centra ve Zlíně se odehrají 12. a 19. května. Program a více informací najdete zde.

Foto: Dominik Bachůrek

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky