KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Jihočeské divadlo a jeho Jarohrátky online english

Jihočeské divadlo přichystalo několik nových projektů a online aktivit, jejichž cílovou skupinou bude tentokrát mladší publikum. V Malém divadle se koncem března chystá akce Ponocování s Andersenem. Středy jsou stále vyhrazeny pro trubače opery divadla, kteří hrají z českobudějovické radnice, a i nadále pokračuje online setkávání se seniory z Klubu Aktiv. „Namíchali jsme do onlinových lavic koktejl zábavný, ale i poučný a žákům a studentům ho budeme podávat výhradně z bezpečné vzdálenosti. Projekty VSUVKA a Úča musí pryč jsou určeny pro základní školy,“ uvádějí pořadatelé. První videostream bude k dispozici zítra od 19 hodin zde.

VSUVKA je zkratkou pro Vzdělávací super účinné výchovně kulturní aktivity s podtitulem aneb výuka s umělci v karanténě. Jedná se o online dílny pro první stupně základních škol, během kterých se žáci hravě a vtipně seznámí s danými tématy. Učitelé si budou moci vybrat VSUVKU hudební nebo VSUVKU pohybovou. „Třicetiminutovým programem chceme oživit online výuku a chvíli se soustředit na předměty, které jsou teď trochu mimo hru. První hodinu startujeme 30. března,“ informuje divadlo a představuje druhý projekt Úča musí pryč aneb bereme to za učitelky. Ve spolupráci s paní učitelkou Černou ze základní školy v Besednici připravují organizátoři hodiny šité na míru pro žáky druhého stupně. První vyučovací hodina s Jihočeským divadlem proběhne 31. března a povede ji šéf opery Tomáš Ondřej Pilař. Hodina s názvem „O čem se nedá mluvit, o tom se musí zpívat“ se ponese čistě v hudebním duchu.

„Další hodinu pro žáky v Besednici připravuje soubor činohry. A kdo vystřídá učitelku? Tomáš Drápela, Pavel Oubram a Daniela Bambasová,“ sděluje divadlo s tím, že další akcí bude Noc s Andersenem: „Nechte děti s námi déle vzhůru a dopřejte jim poznat Andersena a jeho pohádky. Tradičně se do tohoto projektu zapojují knihovny, divadla a další instituce z celé České republiky. Letos ale budeme jedni z mála, kdo do projektu půjdou v online podobě. V živém vysílání budou herci číst Andersenovy pohádky. Děti, které se na záznam budou dívat, se díky chatu budou moct se ‚samotným‘ Andersenem seznámit a povídat si s ním.“ První Videostream bude ke zhlédnutí zítra od 19 hodin.

Čaj o páté aneb Setkávání za oponou Jihočeského divadla se členy Klubu Aktiv, které JD pořádá ve spolupráci s panem Batystou, pokračuje dále. Ve středu od 17 hodin se tentokrát potkají členky a členové klubu s herci Malého divadla.

Foto: Jihočeské divadlo

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky