KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

PKF – Prague Philharmonia s dalším online komorním koncertem english

Orchestr PKF – Prague Philharmonia nabídne dnes ve 20 hodin na svém YouTube kanále  a facebookovém profilu komorní koncert, který se natáčel v budově Komerční banky nacházející se v centru Prahy na Václavském náměstí.

„Dva přední představitelé hudebního impresionismu Maurice Ravel a Claude Debussy, kteří do tónů přenesli to, co velikáni Monet nebo Renoir zachycovali na plátnech: prchavost okamžiku, jeho atmosféru a barevnost. Barvy v hudbě přitom nejvíc zastupuje harmonie a invenční instrumentace. Obojí se snoubí v dílech, která v tomto koncertě zazní,“ lákají organizátoři na Debussyho Tance pro harfu a smyčcové kvartetoRavelův septet, kde je zmíněné obsazení rozšířeno ještě o flétnu a klarinet.

„Překvapivé souzvuky nejlíp vyzní od kvalitních hráčů, zvyklých na vzájemnou spolupráci: v tomto ohledu jsou členové PKF – Prague Philharmonia sázkou na jistotu,“ zvou ke sledování streamu pořadatelé a k dalšímu programu dnešního koncertu doplňují: „Impresionismem se inspiroval i Ervín Schulhoff, ovšem nakonec v jeho tvorbě převládl expresionismus, vlivy džezu a nových, experimentálních směrů. Jak jeho tvorba, tak i jeho život byl velmi rozmanitý. Ukončen byl však tragicky, v koncentračním táboře.“ Jeho Duo pro housle a violoncello na koncertě hrají koncertní mistři Jan FišerLukáš Pospíšil.

Prvním vystoupením online cyklu komorních koncertů bylo ve středu 25. listopadu hudební setkání s koncertním mistrem Lukášem Pospíšilem, který v prostoru Jatka78 zahrál Bachovu Suitu pro violoncello č. 3.

Koncerty se odehrávají na různých působivých místech, u přátel a podporovatelů tohoto tělesa. Hráči PKF se tak představují jako skvělí instrumentalisté, kteří jako členové komorní skupiny mají ke komorní hudbě, vyžadující dokonalou souhru, zcela přirozeně blízko.

Foto: Fb orchestru

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky