KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Olga Jelínková stihne před uzavřením divadel odzpívat Královnu noci v Berlíně english

Členka operního ansámblu v Lipsku, sopranistka Olga Jelínková, dostala pozvání k hostování v několika představeních v berlínské Komische Oper. Vzhledem ke covidovým restrikcím stihne pěvkyně v německé metropoli zítra, v neděli 1. listopadu, odzpívat a odehrát alespoň jedno představení Mozartovy Kouzelné flétny. Od pondělí budou všechna německá divadla zavřená.

„I za to jedno představení jsme samozřejmě vděční, ovšem je otázkou, na jak dlouhou dobu zůstanou divadla v Německu zavřená,“ říká Olga Jelínková a pokračuje: „Prý měsíc. Ale tomu už teď nikdo nevěří.“

Do inscenace Kouzelné flétny v Komické opeře vstoupila Olga Jelínková už před rokem a nyní ji divadlo pozvalo pro celou sérii vystoupení. Na legendární produkci, kterou vidělo přes půl milionu diváků po celém světě, spolupracovala britská divadelní skupina „1927“ a slavný režisér Barrie Kosky. „Královna noci je zde pavoučí vládkyní,“ říká sopranistka. Při nejtěžších pasážích režie velí, že se nesmí ani pohnout… „Královna je takovou obrovskou, mocnou pavoučicí, která trůní uprostřed sítě a chytá a zamotává do ní chudáka Tamina,“ popisuje Olga Jelínková, která trvale působí v angažmá v Lipsku, kde během této a nadcházející sezóny, kromě hostování v dalších německých divadlech, ztvární role jako Violettu Valéry, Královnu noci či Adinu v opeře Nápoj lásky v režii Rolanda Villazóna a další role belcantového repertoáru.

Olga Jelínková se má už na konci listopadu začít připravovat na roli Gildy v nové produkci Verdiho Rigoletta v pražském Národním divadle a do naší metropole by se měla během sezóny vrátit i jako Královna noci.

Foto: Ilona Sochorová

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky