KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Violoncellová soutěž o Cenu Gustava Mahlera 2021 přijímá přihlášky english

Tento rok se pořadatelé Violoncellové soutěže o Cenu Gustava Mahlera rozhodli akci převést do virtuálního prostředí. Soutěžit se bude prostřednictvím videonahrávky umístěné na YouTube a uzávěrka přihlášek je k poslednímu dni letošního roku. Repertoár je volný, hra sólo, nebo s doprovodem klavíru, uchazeč musí dodržet pouze časový limit pro skladbu. Jednokolová soutěž je rozdělena do 11 věkových kategorií pro účastníky do věku 30 let a hlavní odměnou je cena spojená s finanční dotací 30.000 Kč. Podmínky pořadatelé definovali na svých stránkách.

„Posláním a cílem soutěže je prohloubení zájmu a motivace mladých talentovaných violoncellistů k vzájemné interpretační konfrontaci, porozumění, inspiraci a lásce k hudbě. Osobnost geniálního dirigenta a hudebního skladatele Gustava Mahlera, který v Jihlavě prožil prvních 15 let svého života a která ho tolik inspirovala a obohatila, má připomínat jeho vznešené ideje o poslání hudby a být trvalým inspiračním zdrojem a vzorem pro mladé hudebníky z celého světa,“ sdělují pořadatelé, jimiž jsou Institut Gustava Mahlera Praha s jihlavskou Filharmonií Gustava Mahlera.

V porotě usednou sólistka Michaela Fukačová, Michal Kaňka, který působí jako sólista, komorní hráč a také pedagog HAMU, Tomasz Szczęsny, koncertní mistr violoncell Štětínské filharmonie v Polsku a profesor na tamní akademii, Petr Nouzovský, sólista a zakladatel soutěže, a konečně Jiří Jakeš, který je šéfdirigentem Filharmonie Gustava Mahlera Jihlava.

Foto: Wikipedia

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky