KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Úterní operní koncert MHF Leoše Janáčka v podání jiných sólistů english

Nákaza, která v současnosti koluje světem, se nevyhýbá ani kultuře. Onemocnění postihlo i sólistu úterního ostravského koncertu Jana Martiníka. Podle daných pravidel nemůže vystoupit ani jeho manželka Nicola Proksch. Produkce Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka, za úzké spolupráce s hostujícím dirigentem Petrem Valentovičem, během několika hodin zajistila adekvátní náhradu a alespoň zčásti dodržela avizovaný program. Jeho protagonisty budou pěvci Zoya Petrova a Gustáv Beláček.

„Jako sopranistka se poprvé v České republice představí sólistka Státní opery v Berlíně a čerstvá vítězka Rossiniho mezinárodní pěvecké soutěže v italském Pesaru Zoya Petrova. S ní vystoupí basbarytonista Gustáv Beláček, který patří mezi nejvyhledávanější slovenské pěvce. Hostoval na řadě prestižních operních scénách a koncertních pódiích. I on je nositelem ceny z pěvecké soutěže v italském Miláně, kde získal cenu za interpretaci oper Mozarta a Rossiniho,“ sděluje festival a dodává: „Jsme přesvědčeni, že jak interpreti, tak program mozartovsko-italského operního večera nikoho nezklamou. Stejně tak věříme, že se nám brzy podaří nalézt společné termíny a prostory pro realizaci původního koncertu s Janem Martiníkem a Nicolou Proksch.“

Krátce po skončení koncertu se přímo v sále uskuteční setkání se Zoyou Petrovou, Gustávem BeláčkemJiřím Vejvodou. Nedělní avizovaná beseda s Janem Martiníkem se z pochopitelných důvodů neuskuteční.

Foto: Fb Z. Petrove

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky