KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Přehlídky pěveckých sborů přesouvají termíny na podzim nebo na příští rok english

V reakci na aktuální situaci a vzhledem k prodloužení mimořádných opatření přesouvají své termíny také mnohé přehlídky pěveckých sborů. Nově se uskuteční buď na podzim, nebo rovnou v roce 2021. Postupové akce jsou zrušeny a ty nepostupové pro dětské pěvecké sbory zůstávají zatím v jednání.

Organizace NIPOS vydala ve svém prohlášení aktuální plán k letošním celostátním přehlídkám pěveckých sborů, které má mimo jiné ve své gesci. Celostátní přehlídka dětských pěveckých sborů Uničov je zrušena, její 30. ročník se tak přesune na příští rok. Podrobnosti budou známé do poloviny května. Mezzochori, celostátní přehlídka středoškolských pěveckých sborů, se uskuteční beze změny v listopadovém termínu. Postupový systém byl po dohodě s odbornou radou a zástupci z oboru pro rok 2020 definitivně zrušen a sbory se mohou hlásit do poloviny června přímo na celostátní přehlídku, nejpozději ale do 19. června. Choralia Praha sice jedná o novém termínu, s největší pravděpodobností se ale přesune také na rok 2021. Stejně tak se nebude konat v původním květnovém termínu přehlídka Choralia Chrudim, i ta se přesouvá na příští rok. Choralia Mikulov se uskuteční beze změny. Termín uzávěrky předběžných přihlášek na Portu Musicae byl posunut na 26. června. Změny postihnou i Semináře Klubu sbormistrů: Jarní seminář byl přesunut na rok 2021, konání letního je zatím v jednání, podzimní seminář se pak uskuteční beze změny.

Foto: Facebook

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky