KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Festival NIC 2020 podpoří 1. května kulturu english

Iniciativa producentky a pražské radní Hany Třeštíkové a internetového portálu GoOut vyvrcholí v pátek 1. května. Pomůže kulturním organizacím, kterým současná situace znemožnila jejich práci. Do festivalu NIC 2020, který reálně neexistuje, se zapojí různou formou řada institucí, umělců i uměleckých komunit.

Iniciativa s názvem NIC 2020, cílená na kulturní organizace zasažené koronavirovou krizí, probíhá od 1. dubna na portálu GoOut pod patronací pražské radní pro kulturu Hany Třeštíkové. „Počínaje 1. dubnem přidáváme do nabídky NIC 2020 další a další instituce z celé země. Některé oslovíme my, jiné se mohou přihlásit samy – toto platí pro všechny subjekty, které mají zájem prodávat vstupenky na nic. Předprodej potrvá celý měsíc, do 1. května, a na jeho konci vše jednoduše sečteme, podtrhneme a předáme jednotlivým institucím peníze za jednotlivé vstupenky,“ vysvětluje obchodní ředitel společnosti GoOut Lukáš Jandač.

Do projektu se již zapojila řada institucí, kterým současná situace znemožnila normální provoz. Za zakoupenou vstupenku nabízí jednotliví pořadatelé různá plnění v podobě online koncertu, zprostředkování záznamu představení, přispět se dá i na zajištění provozu konkrétní kulturní instituce. Koupit se tak dá lístek do oblíbeného kina, divadla, na koncert klasické hudby i jazzu nebo do art klubu. V rezervačním systému GoOut stačí vybrat vstupenku dle vlastního výběru do sálu, jehož kapacita je de facto neomezená. Z oblasti klasické hudby se do projektu zapojily například soubory Collegium 1704, Collegium Marianum, Czech Ensemble Baroque, Musica Florea, Prague Music Performance, Struny podzimu a další.

„A až se svět kolem nás zase vrátí do normálu, budeme mít jistotu, že naše oblíbená divadla, kluby, galerie, kulturní „zašívárny“, koncertní sály a další ostrovy kreativní svobody mohou i nadále pokračovat v tom, co umí nejlépe: Rozšiřovat obzory, přinášet radost, ale v první řadě přinášet zážitky, na které nezapomeneme,“ vzkazují Hana Třeštíková a Lukáš Jandač.

Foto: Pixabay

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky