KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Radek Baborák součástí SoundCzechu english

Oficiální hudební kancelář SoundCzech, která pomáhá české hudbě prosazovat se v zahraničí, je od svého vzniku v roce 2017 součástí Institutu umění – Divadelního ústavu a je financovaná Ministerstvem kultury ČR. Nyní rozšiřuje tým SoundCzechu hornista a dirigent Radek Baborák, díky němuž se teď projekt výrazněji zaměří také na oblast klasické hudby.

Radek Baborák za více než třicet let sólové kariéry oslovil svým mimořádným muzikantským projevem laickou i odbornou veřejnost po celém světě. Působení v týmu SoundCzechu vnímá jako pokračování a rozšíření svých aktivit, které by mohly pomoci dalšímu rozvoji české hudební scény, zvláště generaci mladých umělců.

„Doba covidová odhalila řadu témat, která v nezávislé klasické hudební scéně volají po řešení. Má snaha pomoci kolegům i budoucím talentům a reprezentantům české hudební školy vykrystalizovala v příchod do SoundCzechu. Rád bych poskytl podporu, umožnil komunikaci s umělecko-politickými institucemi a posílil vzájemnou kooperaci. Doufám, že SoundCzech se pro klasickou hudební scénu stane místem, na které se vyplatí obrátit,“ vysvětluje BaborákMárton Náray ze SoundCzechu doplňuje: „Je to skvělé propojení. Dosud jsme se klasické hudbě věnovali jen okrajově. To by se s příchodem osobnosti Radka Baboráka mělo zásadně změnit. Těšíme se na nové projekty, které s Radkem vymyslíme.“

Foto: archiv R. Baboráka

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky