KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Bamberští symfonikové podpořili „puzzle spotem“ nezávislé hudebníky english

Jakub Hrůša může být na aktivitu svého orchestru v těchto dnech mimořádně pyšný. Bamberští symfonikové se totiž připojili k iniciativě Německé orchestrální nadace, která vyhlásila celonárodní výzvu na podporu nezávislých hudebníků. Nadace v rámci svého Fondu pro mimořádnou pomoc otevřela možnost jednorázové pomoci do výše 500 EUR hudebníkům, kteří nejsou v současné době ve stálém angažmá a pro které by výpadek příjmu mohl být zničující.

V posledních dnech přibývají na sociálních sítích orchestrů, komorních souborů i sólistů stále kreativnější příspěvky živého vysílání. Jedním ze streamů, který kromě originality upoutá i přidanou hodnotou pomoci, je spot Bamberských symfoniků. Orchestr se v době krize spojil a jednotliví hráči jednotlivě, v intimitě a v ochraně svých domovů nahráli Beethovenovu Ódu na radost. Spot má nejen potěšit hudební publikum a ukázat, jaké technické možnosti jsou dnes k dispozici, ale má především poukázat na situaci nezávislých hudebníků, kteří čelí v současnosti existenciálním problémům.

„My, jako Bamberští symfonikové, podporujeme iniciativu Německé orchestrální nadace a její celonárodní výzvu na podporu nezávislých hudebníků, kteří jsou v současné době v existenciální nouzi. Pomozte nám zachovat jedinečnost a rozmanitost naší kultury a darujte!“ uveřejnil orchestr výzvu na svých sociálních sítích společně se zmíněným spotem. Zároveň odkazuje na web Německé orchestrální nadace, která aktivitu zaštítila a v rámci celonárodní výzvy nabídla ze svého Fondu pro mimořádnou pomoc možnost jednorázové výplaty pro hudebníky v nouzi. Zveřejnila jak dárcovské konto, tak podrobný dotazník pro zájemce o mimořádnou výplatu do výše 500 EUR.

Foto: Fb Bamberských symfoniků

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky