KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Mezinárodní soutěž Broumovská klávesa spouští registraci english

Ve dnech 14.–16. května se v broumovském klášteře uskuteční 11. ročník mezinárodní soutěže pro mladé klavíristy do sedmnácti let Broumovská klávesa. Pořadatelé v těchto dnech spouštějí registraci na svém webu www.broumovskaklavesa.cz. Zájemci mohou podávat přihlášky až do 3. května 2021.

„Pevně věříme, že se letošní soutěž Broumovská klávesa uskuteční v nezměněném formátu a daném termínu. Nicméně pokud by tomu okolnosti bránily, budeme se snažit být maximálně kreativní a flexibilní, abychom umožnili konání celé akce, samozřejmě při dodržení veškerých možných opatření proti šíření koronaviru,“ uvedl umělecký ředitel soutěže, koncertní pianista Ivo Kahánek, který usedne i v odborné porotě. Vedle něj budou rozhodovat další významní čeští klavíristé a představitelé předních hudebních institucí. Předsedou poroty bude Jan Simon, dále budou výkony posuzovat Milan LangerEliška Novotná a také generální ředitel České filharmonie David Mareček.

„Všechny přípravy směřujeme na květnový termín a doufáme, že se nám soutěž v plánovaném termínu podaří uskutečnit. Současná situace, kdy se téměř zastavil kulturní život, je pro mladé klavíristy velmi těžká, ztrácí běžné koncertní návyky i přímý kontakt s učiteli a vrstevníky. Proto je chceme především motivovat a ukázat, že i v tak těžké době má smysl připravovat se a nevzdávat se svých cílů a snů,“ říká za organizátory manažerka soutěže Tereza Kramplová.

Pořadatelé uvádějí, že vítězové čtyř kategorií, rozdělených dle věku, získají nejen finanční odměny, ale především možnost vystoupit živě před publikem, a to na letním hudebním festivalu Za poklady Broumovska, na Slavnostním koncertu v pražském Rudolfinu na podzim a také společně se Západočeským symfonickým orchestrem Mariánské Lázně.

Foto: Jaroslav Winter, Michal Sedláček

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky