KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Soutěž Beethovenův Hradec v oboru klavír až napřesrok english

Padesátý osmý ročník mezinárodní interpretační soutěže Beethovenův Hradec, který se měl původně konat letos v červnu v oboru klavír, se z důvodu přetrvávající špatné a těžko předvídatelné situace přesouvá až na rok 2022. Studenti a mladí umělci, pro které je soutěž určena, se nacházejí ve složité pozici a je pro ně obtížné se adekvátně věnovat přípravě na mezinárodní soutěž. V době, kdy se různá opatření vyhlašují napříč Evropou a omezují se volný pohyb osob, prezenční výuka i cestování, se pořadatelé obávají nízké zahraniční účasti a nemožnosti realizovat akci s mezinárodní porotou. Soutěž pořádá spolek Beethovenův Hradec a nově i Základní umělecká škola Opava.

V těchto dnech se jedná o novém termínu a o potvrzení složení poroty. Jsou spuštěny nové webové stránky s aktualizovaným registračním formulářem a byla zahájena všechna jednání s finančními a organizačními partnery.

„Doufali jsme, že po první vlně pandemie bude možné se vrátit do zaběhnutých kolejí a k běžným aktivitám, bohužel se tak nestalo. Vím, v jakých obtížných podmínkách nyní pracujete, a chápu, že příprava na mezinárodní soutěž mohla být jedním z mála motivačních momentů těchto dní. Pokud jste se těšili do Hradce nad Moravicí a pracovali na soutěžním programu, vězte, že vaše snaha nevyjde naprázdno, naopak vše, co jste vstřebávali v průběhu přípravy, jistě zúročíte a posune vás to ve vašem pianistickém vývoji. Zachovejte soutěži přízeň, pevně věřím, že se v červnu 2022 setkáme,“ vzkazuje mladým klavíristům a kolegům předsedkyně poroty Eliška Novotná.

Foto: Fb mezinárodní interpretační soutěže Beethovenův Hradec

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky