KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Sopranistka Olga Jelínková získala angažmá v Lipsku english

Jako Violetta, Královna noci a Adina v režii Rollanda Villazona se představí česká sopranistka Olga Jelínková v německém Lipsku. Po dvou letech v Opeře v Saarbrückenu tam získala nové angažmá. Kromě toho má i opětovné pozvání do Komische Oper v Berlíně na sérii listopadových a prosincových představení Kouzelné flétny jako Královna noci. Tu přijede opakovaně zazpívat i do Prahy a v Národním divadle v nadcházející sezoně ztvární také Gildu v nové produkci Rigoletta.

„Cítím, že se musím posunout dále. Podmínky, které mi nabídli v Lipsku, jsou tak přívětivé, že nelze jinak, než je přijmout,“ říká Olga Jelínková. Sezonu v Lipsku zahájí Královnou noci v Mozartově Kouzelné flétně a Violettou Valéry ve Verdiho La traviatě. Následovat bude hlavní role Adiny v Donizettiho Nápoji lásky. „Režisérem této inscenace je všestranný umělec, tenorista Rollando Villazón. Má neotřelé nápady a velký smysl pro humor, což mi vyhovuje a co u této komické opery opravdu uplatní. Střihnu si i několik menších wagnerovských rolí, což je pro mě také poctou, protože Lipsko je rodištěm Richarda Wagnera a obecenstvo je na zpěváky v tomto směru velice náročné.“

Do Opery v Lipsku přichází Olga Jelínková po sezoně, kterou zahájila debutem ve vídeňské Volksoper a doplnila hostováním v Komische Oper v Berlíně nebo v Opeře v Chemnitz. V doposud domovském Saarbrückenu vytvořila role Violetty, Markétky, Hraběnky, Musetty a Královny noci. Do Prahy se opět podívá během příští sezony několikrát jako Královna noci v Mozartově Kouzelné flétně a nastuduje roli Gildy ve Verdiho Rigolettovi. „V Praze bych ráda vystupovala častěji, ale bohužel nebylo možné dostatečně dopředu najít termíny. Celé koronavirové období jsem totiž strávila v Německu a dlouho se nevědělo, jak to s možným cestováním mezi oběma zeměmi vlastně bude,“ uzavírá Olga Jelínková.

Foto: Martin Kovář, Fb KlasikyPlus

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky