KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

VÝHERCE VSTUPENEK:
Festival Opera 2022 – Bratislavská La Traviata english

V neděli 13. března se ve Státní opeře odehraje Verdiho La Traviata, kterou do Prahy přiveze Slovenské Národné divadlo Bratislava. Inscenaci na scéně italského týmu pod vedením Roberta Catalana hudebně nastudoval a diriguje Robert Jindra. Jako Violetta Valéry vystoupí Adriana Kučerová, Alfredem Germontem bude Pavol Breslik a jeho otcem Daniel Luis de Vicente.

Soutěžní otázka: Co znamená „la traviata“?

Odpověď je „zbloudilá“

Výherci jsou Kateřina Boříková, Praha 4 a Anna Písaříková Jílové u Prahy – GRATULUJEME!

Román Dáma s kaméliemi od Alexandra Dumase mladšího silně zasáhl Giuseppe Verdiho, který vždy hledal pro své opery předlohy s dramatickými zápletkami a zajímavými charaktery. Vznikla nesmrtelná opera La traviata, plná průzračné a dojímavé hudby, v níž se prolíná svět italského belcanta se silným emotivním výrazem.

Letošní operní přehlídka většinou mimopražských operních domů, Festival Opera 2022 se koná od 16. ledna do 29. března a nabízí celkem dvě desítky večerů. Odehrávají se hlavně na scénách Národního divadla, ale také v dalších zajímavých prostorách, například v prostoru NoD, v La Fabrice, Venuši ve Švehlovc, v Divade D21 nebo v Kavárně Adria.

Foto: Fb Festivalu

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky