KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

VÝHERCE VSTUPENEK:
Míčovo oratorium na Barokních slavnostech v Olomouci english

Vyhlašujeme soutěž o dvojici vstupenek na další koncert jednoho z tradičních festivalů.

Už sedmým rokem se odehrávají OLOMOUCKÉ BAROKNÍ SLAVNOSTI. Letos nabízejí čtyřiadvacet večerů, do kterých je rozloženo šest inscenací. V pořadí třetím programem s podtitulem Zpívaná rozjímání bude scénické oratorium, které napsal František Antonín Míča. V první části večera zazní také novodobá premiéra cembalového koncertu a dobové kázání v barokní češtině zpracované jako melodram. Koncerty se konají každý večer od 13. do 16. července, vždy od 19 hodin, výherce si může vybrat, na který z těchto dnů bude vstupenky chtít.

Účinkují: Zuzana Kopřivová, Aneta Petrasová, Vladimír Šlepec a Michal Marhold, režie Tomáš Hanzlík.

Ptali jsme se: Kde se představení konají?
Správná odpověď je: V barokních kulisách bývalého jezuitského konviktu.

Výhercem se stává Lucie Janečková – GRATULUJEME!

Jediné dochované Míčovo oratorium zkomponované pro hraběte Qustenberga vzniklo v Jaroměřici nad Rokytnou v roce 1727 a zpracovává původně německý text. Existuje ovšem dobový český překlad, ve kterém dílo dosud nezaznělo. Bylo provedeno před kulisou Božího hrobu alegorickými postavami Útrpnosti, Duše a Hříšníka, kteří se vyrovnávají s Kristovou obětí, ten je vybízí k následování a odvržení všeho pozemského.

V první části večera zazní také novodobá premiéra Koncertu pro cembalo Josefa Antonína Štěpána a dobové kázání Pavla Josefa Axlara, zpracované jako melodram.

Foto: OBS

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky