KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Slavíci v zahradě 2022 na pražské Kampě v sobotu počtvrté english

V Nosticově zahradě na pražské Kampě se bude v sobotu 28. května konat už čtvrté setkání českých chlapeckých sborů s názvem Slavíci v zahradě 2022. Od 10 do 18 hodin jsou pro sbory i širokou veřejnost připraveny hudební a tvořivé dílny. Po čtvrté hodině odpolední program vyvrcholí přehlídkou sborů. Vstup na akci je zdarma.

Festival je pojmenovaný podle slavného francouzského filmu Slavíci v kleci režiséra Christopha Barratiera, který oslavuje chlapecký zpěv. Podobné je i poselství tohoto setkání, jehož se letos účastní chlapecké sbory Domni, gaudete! z Jablonce nad Nisou, Páni kluci z Litoměřic, Kosteráček z Opavy, pražští Pueri gaudentes (Pueri 3) a v roli hostitele Bruncvík se svými přípravnými odděleními Benjamínky a Lvy.

Dopolední program začíná v 10 hodin seznámením sborů, která jsou pojata jako „rytířská klání“. Po odpoledních akustických zkouškách bude na řadě od 16 hodin koncertní přehlídka všech sborů – ta potrvá zhruba do půl sedmé.

Čtvrtý ročník festivalu Slavíci v zahradě je již tradičním pravidelným setkáním chlapeckých sborů v pražských zahradách a klade si za cíl popularizovat jedinečný fenomén chlapeckého a mužského zpěvu,“ uvádějí pořadatelé s tím, že projekt také připomíná osobnost Pavla Jurkoviče, vynikajícího zpěváka, pedagoga a skladatele, který chlapeckému zpívání velmi fandil a byl patronem pražského sboru Pueri gaudentes. Jako ředitel Základní školy s rozšířenou hudební výchovou vychoval mnoho vynikajících hudebníků a pedagogů.

Foto: Fb festivalu

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky